Használt gumi

MEGBÍZHATÓ SZERVIZ  •   PRECÍZ MUNKA   •  GYORS ÜGYFÉLFOGADÁS   •  OLCSÓ ÁRAK

Csak olyan terméket ajánlunk, amely teljesítménye és műszaki paraméterei alapján is megfelelő az Ön gépkocsijához. Ez a megközelítés és szakembereink alapos termékismerete garantálja az Ön számára az optimális megoldást.

A kínálatunkban szereplő termékek közül sok kiemelkedő ár/érték arányt képvisel a saját kategóriájában. Kizárólag 85% feletti használt gumikat tartunk raktárunkban, amely még jó ideig ki fogja Önt szolgálni. A lehetséges alternatívák közül mi azt javasoljuk, amelyikkel Ön 100%-osan elégedett lesz.

Raktárkészelünk naponta változik. Hívjon minket bizalommal és segítünk megtalálni a legjobb megoldást! Tel.: 0620/937-26-38

használt gumi

Használt gumi

A gumiabroncsok a hatósági előírások szerint a személyautó abroncsok esetében 1,6mm, a teherautó abroncsoknál 3mm profilmélységig használhatók. Az előírt profilmélységnek a futófelület teljes szélességében el kell érnie a fenti értékeket.

Egy teljesen elkopott abroncs esetében vizes útfelületen akár a duplájára is nőhet a fékút egy jó állapotú gumiabroncsokhoz képest, mivel a mintaárkok kisebb mélysége miatt nem képes az abroncs elvezetni a vizet maga alól, így felúszik, és aquaplaning jelenség jön létre. Téli abroncsok esetén azért ajánlott előbb cserélni (4mm), mert egy kopott abroncsnál a lamellák sokkal kevésbé rugalmasak, így havon jóval kevesebb húzó- ill. fékezőerőt képesek kifejteni.

Mi személy szerint azt javasoljuk, hogy évente ellenőriztesse le a gumik állapotát, attól függetlenül, hogy milyen gyakorisággal és milyen útviszonyok között használja az autót. Akkor érdemes gumivásárlásban gondolkodni, ha a szakember is indokoltnak találja.

Szervizünkben olyan használt gumikat kínálunk, amelyek cseréje még nem volt indokolt, majdnem újszerű állapotban vannak! 

Nyári gumi jellemzői

A nyári gumiabroncsok száraz időben használatosak, a felületi tulajdonságaik, valamint anyaguk alapvetően különbözik a téli gumiétól. A nyári gumi magasabb hőmérsékleten fejt ki nagyobb tapadást az úttal, sajátos tulajdonságai miatt viszont nem használható télen.

A gumikeverék minősége a gumi tapadására komoly hatással van, ebből kifolyólag a nyári gumi összetétele eltér a téli gumiétól. A nyári gumiabroncsok +7 °C felett nyújtanak ideális teljesítményt, ez alatt azért van szükség téli gumira, mert a nyári körülményekre optimalizált gumi rideggé válik, ezáltal csökken a tapadása.

A nyári gumitól eltérő téli gumi anyaga lágyabb, ez elsősorban magas szilika tartalmának köszönhető. A nyári gumi keményebb, erre azért van szükség, hogy magasabb hőmérsékleten, akár a forró aszfalttal érintkezve is a megfelelő tapadás biztosítva legyen.

A futófelület telítettebb, mint a téli guminál, szabad szemmel látható a nagyobb felfekvési felület, ami által száraz úton elérhető a nagyobb tapadás. Kevésbé tagolt a mintázat, a lamellázottság nem olyan sűrű, ezt a szárazabb nyári útviszonyok indokolják.

Téli gumi jellemzői

A téli gumiabroncsok jobb tapadással rendelkeznek havon (továbbá nedves vagy sáros útfelületen), mint a nyári abroncsok. Mélyebb profillal vannak ellátva, amelyek hatékonyabban szorítják ki a gumi és az útfelület közül a havat és a sarat. Mélyebb barázdákkal és sűrűbb futómintázattal rendelkeznek.

A téli abroncs a nyáritól anyagának alacsony hőmérsékleten való rugalmasságában is különbözik. A gumi hatékonysága 7°C alatt a legmagasabb mértékű (viszont hét fok felett a téli abroncs veszít teljesítményéből).

A téli abroncs jellegzetessége a futófelület tekintetében is megnyilvánul. Sokkal több bemetszés található rajta és sokkal sűrűbben barázdált a téli abroncs profilja (ötször több barázda, mint egy nyári abroncson), továbbá a szélesebb központi barázdák gyorsabban távolítják el a vizet és a hólét.

Használt gumi

Bármilyen kérdése felmerül, vagy szeretne raktáron lévő használt gumiabroncsok felől érdeklődni, keressen minket bizalommal a 0620/937-26-38-os telefonszámon, vagy elérhetőségeink bármelyikén! KAPCSOLAT

  1. kötelező
  2. valós e-mail cím szükséges